gauper11

Se så, her kommer et bildedryss fra da vi var inne hos gaupene på Langedrag, for snart en måned siden! Så utrolig flotte, kule dyr altså! Katter er og blir de beste dyrene! Selv om disse gaupene er vant med mennesker er de ikke tamme, og vi fikk absolutt ikke lov til å prøve å lokke på dem eller røre dem, men de var utrolig nysgjerrige og fulgte oss tett hele tiden. Rovdyransvarlig Verskapsansvarlig Gro og Eirin-søster (som hadde sin siste jobbdag der i dag, faktisk) hadde lange kjepper i hendene for å styre dem unna om de ble for nærgående. Dog får man jo utrolig lyst til å strekke ut en hånd og klø dem, for de ser jo ut og oppfører seg ca. akkurat som huskatter, men de er villdyr og det skal de være. Det er det jeg digger med Langedrag, at forholdene og opplegget er lagt på dyrenes premisser! Ok, picture time:

gauper01 gauper02 gauper03 gauper04 gauper06 gauper05 gauper12 gauper13 gauper14 gauper15 gauper16 gauper17 gauper09 gauper10 gauper08 gauper07

Om dere skal til Langedrag anbefaler jeg varmt å legge i noen kroner for å bli med inn til både gaupene og ulvene! Dropp å ta med ungene på sirkus (med mindre det er dyrefritt), legg heller et besøk til Langedrag Naturpark og opplev dyr som får utøve naturlig atferd og leve et godt liv!

gauperl1
Foto: Mannen

Copied!