Hei! Håper mandagen har vært vennlig mot deg!

Brunas flotte værlam!

Jeg har brukt mesteparten av arbeidsdagen på å kjøre vår nye gamle Saab til Kvål for å hente fem grovparterte returslakt. Jeg leverer lammene mine til Slakthuset Eidsmo Dullum på Oppdal, og er ekstremt fornøyd med servicen i alle ledd – fra lossing på dyretransporten, som jo er den biten jeg liker minst, til raske svar på alle slags henvendelser.

Som eksempel kan jeg nevne at jeg etter forrige levering sendte mail og påpekte at lam 70030 umulig kunne veie bare 7, 7 kg i slaktevekt, da den var den største som ble sendt i den gruppa. Da ble jeg lynraskt oppringt med et forslag om å sette en ny vekt på 1 kg over det (nest)største jeg hadde levert, slik at jeg fikk en avregning på 13 kg i stedet. Det synes jeg var riktig, og riktig så smidig! (Der ser dere også fordelen med å kjenne dyra sine. :) Akkurat det lammet var det ekstra lett for meg å kjenne til, for det var Frikke sitt!)

Bruna og Frikke 2011.

Frikke 2013.

Frikke 2016.

PS. Husk at jeg har gammelnorsk sau (villsau) og at de er ganske mye lettere enn f.eks. NKS! Gjennomsnittlig slaktevekt på mine lam i år er litt under 10 kg, men jeg har over halvparten på O+. Det er jeg fornøyd med, for både våren og sommeren har vært semi, og halvparten av søyene jeg kjøpte i fjor ble kjøpt fra en besetning som jeg etterpå skjønte jeg nok ikke burde kjøpt fra… Noen var skremmende tynne, men jeg tenker som så at de har det i alle fall godt her de bor nå, og jeg håper å få de i enda bedre hold denne sesongen.

To glimt fra snap og instastory er alt jeg har å by på av bilder fra dagen.

Oi, nå er klokka altforaltfor seint, jeg tenkte bare å legge ut de to teite bildene over og si at “jeg har hentet kjøtt i dag, snakkes i morgen”, men så ble det plutselig litt mer likevel. Fort gjort!

PPS. Grunnen til at jeg nevnte bilen vår innledningsvis er at den er dritkul, men så rusten at det i løpet av turen ble hull på et rør og girolje(?) lakk ut, så den endte på verksted. Vi har hatt den i ca. 5 dager, lol!


Vel, nå har jeg i alle fall lammekjøtt til salgs! Edmundgården-oppvokst, Debio-godkjent og grovpartert! What more could you ask for? (Ask, i såfall!) Tre skrotter er reservert, to er ledige! 125 kr/kg om du vil ha et halvt eller helt lam. (Intropris i år!) Om du bare vil ha f.eks. et lår blir det rundt 200kr/kg. Send en mail om du er interessert eller har spørsmålt: lharbak@gmail.com.


Nå må det intensivskjønnhetssoves, morgenen er bare få timer unna! God natt.

Bruna 2017.