Cavtat (uttales tsavtat) i Kroatia er en liten perle ved Adriaterhavet, ikke langt fra Dubrovnik, men med en mye behageligere atmosfære enn den turistpulserende storebroren. Den uka vi var der lå temperaturen stødig rundt 30 grader hele døgnet, og den fantastisk blågrønne og klare sjøen lå bare noen grader under! Optimalt for soling og bading med andre ord, noe svært mange nordmenn har funnet ut, det formelig krydde av landsmenn. (Norwegian flyr direkte til Dubrovnik fra bl.a. Trondheim, og Cavtat ligger bare ti minutter unna flyplassen, så det er kjempeenkelt å ta seg dit.) Noe annet det yrte av var gedigne luksusyachter, noen så ut som de var tatt rett ut av en James Bond-film! Det er dog ingen partyplass, vi tok et par drinker noen kvelder, men det er about as crazy as it gets. Vi var uansett ute etter sol, bad og slapp av, og Cavtat er perfekt for dette!


Frøken som koser seg!


Hav som innbyr til bading!

Stedet er vakkert, lite og oversiktlig. Den første dagen gikk vi litt rundt og testet forskjellige sole-/badeplasser, men resten av uka lå vi på solsenger på samme sted, hvor vi hadde easy access til sjøen, mat, toalett og alt vi kunne komme på å trenge. Åhå, så behagelig! Apropos første dagen, så klarte jeg å tråkke på en svart kråkebolle på første dukkert.. AU! De fleste piggene fikk jeg ut, og resten av uka badet vi på et sted hvor det ikke var kråkeboller, men jeg kan forstå, på tross av hvordan det ser ut…, at folk brukte badesko. Det var mange barnefamilier der, ergo mange unger, men vi opplevde det likevel som veldig rolig på stranda. (Bortsett fra den dagen noen lokale gutter drev og kastet ball der vi lå, noe som gjorde at frøken Harbak, etter gjentatte smilende beskjeder og tydelige gester om at de måtte roe ned, brølte “for i h*****e!!!” da hun nok en gang ble truffet av en ball…)

Vi bodde i en tremannsleilighet på Apartments Bacan, som ligger på toppen av en ganske lang bakke (bare fint med litt trening på ferien!), ca. 5 minutter unna sentrum og stranda “vår”.  Standard, service og renhold var veldig bra, og den hyggelige eieren skysset oss både fra og til flyplassen. Leiligheten kostet 3500kr for ei uke, og delt på tre ble jo det veldig lite! Valutaen er kroatiske kuna og 1 kuna er 0,99 kroner, superenkelt å regne om prisene der altså. Prisnivået er forøvrig generelt lavt og snilt. Jeg må beskjemmet innrømme at jeg ikke smakte på den lokale maten, men langet innpå sånt som pizza, salat og risotto, og må like beskjemmet innrømme at jeg var storfornøyd med det. Neste gang jeg drar, lover jeg å teste ut det kroatiske kjøkken, tror det er mye god sjømat!

Oppsummert: Varmt! Fint! Anbefales!


Her bodde vi, og var veldig fornøyde.


På vei ned trappene til sentrum og strendene.


Vakre og frodige omgivelser!


Leketøy langs strandpromenaden.


Jepp! :)

(Mer kommer, reisefølget må bare godkjenne bilder først!)
Peace & Love.

Copied!