Kom mai, du skjønne, milde! Vel, da jeg endelig krøp ut av dynehula mi rundt klokka 12 i dag lå det snø på bakken hist og her, så jeg sitter i pysj og drikker te på andre timen nå. Digg er det uansett, at vi har kommet til mai! Nå er det viktig å nyte at det blir grønnere og grønnere og lysere og lysere, selv om våren er kald og treig! Jeg er iallefall en som kan være så opptatt med å vente på, og glede meg til, våren og sommeren, at jeg glemmer å se alt som skjer mens jeg venter! Nyt nå! For takk og pris for at det ikke er januar nå, sant?
Vi er i mai!

Jeg er ikke en som går i tog og engasjerer meg på 1. mai, sikkert dårlig av meg, men det orker jeg ikke ta innover meg. I stedet nyter jeg en kjærkommen fridag til å gjøre akkurat det jeg har lyst til. Etter denne tekoppen skal jeg ta en tur ut og hilse på bæbarna og se om de har drukket opp maten sin (jeg tror Grethe har knekket koden forresten!) og sååå skal jeg, tja, ta en kopp te kanskje. Evt. gå en tur om jeg rekker det før regn og kuling melder sin ankomst. Kanskje jeg skal rydde litt. Helt sikkert hente ved og fyre opp i ovnen. Se ut av vinduet. Ta opp og sette ned ting. Tenke. Være blank. Legge inn på ved, holde varmen. Kanskje lage en liten film med lam?

Ha en din dag! Fred & Kjærlighet!


1. mai 2009. Det var faktisk 20 grader og sommer!


1. mai 2010, jeg fikk møte og holde min 1 dag gamle niese, som siden og for alltid holder hjertet mitt i hånden sin.


1. mai 2011, skogskjeggen var godt på vei og jeg skrev heiadikt til den:

Kom opp, kom fram
ta sats, bryt gjennom.
Slå hardt, kjør på,
smil frekt, hold nakken bratt.
Lev alt du kan, det er nå sola skinner!

(Eller kanskje det var til meg selv, og alle?)

Copied!