Nå er det ei stund siden jeg har oppdatert dere fra kufjøset, ikke siden Bonus kom, men se her, se her:

bonus&janus
Janus til venstre og Bonus til høyre.

Bare ca. ei uke etter at Bonus kom, fikk vi en nydelig oksekalv til! Han ble raskt døpt Janus, fordi det passet til Bonus og fordi jeg har en fast leser som heter Jan. :) (Det har ikke noe med den mytologiske Janus å gjøre mao.) Han kom dog ikke fullt så overraksende på som førstemann, for etter at Bonus kom så vi jo fort at “ja, men farsken, dæm e da drektig aill sammen, haha!” (De som solge dem sa at de ikke var paret.) Ytterligere noen dager etter at Janus kom kalvet enda ei ku, men dessverre lå den lille kvigekalven feil og var død da dyrlegen fikk den ut. Veldig synd, men sånn er det.

Annet verdt å nevne er at de fire kvigene vi hadde var veldig ville og utrygge, slik at vi måtte være veldig forsiktige når vi var inne hos dem, for de prøvde typ å hoppe gjennom vinduet eller løpe over oss om vi kom for nærme. Etter noen måneder uten merkbar endring på denne atferden, selv om vi og kyrne rundt dem var rolige, ble de returnert og byttet ut med fire stødige og snille kyr. Nå er det helt annerledes og veldig koselig å være inne hos dem, så det var verdt det. En av de nye har allerede blitt favoritten min!

ellen
Min nye venn; Ellen! Jeg klør henne med venstre hånd og bare hviler panna mot hennes, stanger ikke. :) (Ingen får lov til å lekestange med hverken sau eller ku hos meg!)

Oppsummert har vi nå to kalver og åtte kyr, hvorav de fem siste kommer med kalv i løpet av våren.

Flere bilder (og kanske en liten film) kommer senere!

Copied!