Harbaksgarn09

Mine driftige foreldre har fått spunnet garn av lammeull fra egne Villsaulam! Pappa klippet lammene og Mamma sørget for at ulla kom trygt til Selbu Spinneri, som sendte den tilbake for et par uker siden i form av mykt, ubehandlet lammeullsgarn! Ull er mitt favorittmateriale i klær, uansett årstid, og lammeull er jo den fineste og mykeste ulla! High five, Mamma & Pappa!

Harbaksgarn06

Alt med dette garnet er naturlig, det er ikke behandlet eller farget på noe vis, kun vasket. Villsauen har jo forskjellige farger, fra hvit til grå til brun til svart samt blandinger av disse, så damene på spinneriet har sortert ulla og laget garnet i fire fine farger, som kommer i slike hesper:

Harbaksgarn03 Harbaksgarn04 Harbaksgarn05

Ei hespe er 100 gram og koster 170 kroner. Om du kjenner det rykker i strikkehånda (og rockefoten) er du hjertelig velkommen til å sende meg en mail på lharbak@gmail.com og bestille! Jeg sender gjerne garnprøver, så får du se fargene live og kjenne på kvalitet og tykkelse før du bestemmer deg!

Harbaksgarn08 Harbaksgarn01

Mamma har allerede nøstet opp noen hesper og er i gang med et strikkeprosjekt! Jeg har prøvd det påbegynte ermet mot huden; mykt og varmt, ikke kløende og stikkende. ♥

Harbaksgarn02Harbaksgarn07
Tore i bakgrunnen er kun med som accessory, det er som sagt lammeull, ikke grov værull. ;)


Olsen hadde verdens mykeste ull da han var bitteliten. Når lammene er noen måneder større enn dette klippes de.

Utpå høsten skal årets små nydeligheter klippes og ny ull spinnes igjen! Drifta her er som kjent økologisk, så garnet er selvsagt også økologisk. :) Jeg er dessverre helt verdiløs når det kommer til håndarbeid, men jeg skal prøve å få bestukket noen til å strikke meg et par votter i alle fall, og jeg har fryktelig lyst på en ullgenser som passer perfekt under skinnjakken. Dere vet, med ermer som går litt ut og nedenfor håndleddet og linning 5 cm lenger enn jakken osv… Nesten så jeg må lære meg å strikke nå! :)

Harbaksgarn10

Copied!