090716_lineharbak_harbaksfjellet05

Forrige helg hadde jeg en perrrfekt lørdsgsstund i eget selskap – jeg tok turen opp på Harbaksfjellet for å se solnedgangen!

090716_lineharbak_harbaksfjellet19

Jeg løp reksteren fra gården og bort til Geitaræva, som er den kløfta dere (ikke) ser på bildet over. Jeg liker å kravle opp eggen framfor inni kløfta, og selv om den ser ganske slak ut, får den i gang blodpumpa mi for å si det sånn. Noen steder er det også litt utfordrende å komme seg fram/opp, så man får litt deilig adrenalin på kjøpet – hvilket sannsynligvis er grunnen til at jeg ikke døde av kondismangel…

090716_lineharbak_harbaksfjellet02 090716_lineharbak_harbaksfjellet01

Her må man gjennom (spindelvev) for å komme seg videre.

1-090716_lineharbak_harbaksfjellet03

Der er den flotte Harbakshula og litt nedenfor bor vi.

090716_lineharbak_harbaksfjellet14

Harbak, med Stokkøya i bakgrunnen.

090716_lineharbak_harbaksfjellet04 090716_lineharbak_harbaksfjellet06090716_lineharbak_harbaksfjellet10

Tenk, snart er hele dette lille, spesielle fjellplatået fullstendig rasert av milevis med veier, slik at det kan settes opp vindturbiner. Vindturbiner som ikke kommer til å produsere nok til at det kan forsvares å fullstendig radere fantastiske naturområder for evig tid. (Jeg tenker selvsagt på de andre berørte områdene også.) Naturens unike egenverdi er ikke tatt med i en eneste kalkyle. Forbannet være Åfjord kommune og alle dens innbyggere som foretrekker å gå med hodet i eget rektum mens de nynner

“svømmebasseng, svømmebasseng, nyyy veiiii, trallalallaleiii
lokal natur er tull, korttidsperspektiv er gull,
svømmebasseng, svømmebasseng, nyyy veiiii, trallalallaleiii
fauna fins på teve, flora kan ingen kreve,
svømmebasseng, svømmebasseng, nyyy veiiii, trallalallaleiii
grunneiere blir rike, på overgrep uten like,
meeeeen, hei hei hei, vi lukker øyneneeeee og synger
svømmebasseng, svømmebasseng, nyyy veiiii, trallalallaleiii
vi tenker bare på oss selv, bare på oss selv, bare på oss seeeeelv,
svømmebasseng, svømmebasseng, nyyy veiiii, trallalallaleiii”

Vel, vi får nyte friheten mens den ennå ligger der oppe og så, ja så vet jeg ikke. Kanskje jeg flytter. Harbak vil være ødelagt.

090716_lineharbak_harbaksfjellet07

Tilbake til lørdagskvelden, da jeg var en smule blidere, og ble rent euforisk da jeg ble møtt av kveldssola da jeg svuppet opp den siste biten.

090716_lineharbak_harbaksfjellet09

Sola forsvant i skyene (og batteriet sa takk for seg omtrent samtidig), men jeg nøt utsikten og roen i fulle drag, og var deilig tom i hodet. Så løp jeg ned Kjerringdalsranten på stive bein, men med lette lunger og var glad da jeg kom hjem. Så glad at jeg fikk ut finger’n og laget limonade av svarthyllblomster fra hagen! Bam! Den ladningen er forlengst drukket opp, men jeg har en ny batch stående i kjøleskapet, som jeg tipper er drikkbar i morgen! Nam!

Nå skal jeg ta med meg singersongwritertalentet mitt til sengs og kvele det med en pute. Jeg lover. Etterpå skal jeg sove godt. Det håper jeg du også gjør. Til og med selv om du har hodet i rompa.

Fred.

Copied!